ua en ru

Німецька Tognum відмовилася від пропозиції Daimler і Rolls-Royce купити компанію за 3,12 млрд євро

Німецький виробник двигунів Tognum відмовився від пропозиції автомобільних концернів Daimler AG (Німеччина) і Rolls-Royce (Великобританія) про придбання 100% акцій Tognum за 3,12 млрд євро. Рада директорів і наглядова рада компанії порахували суму угоди занадто низькою, повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі Tognum.
У матеріалах компанії йдеться, що запропонована ціна у 24 євро за акцію збігається з ринковою ціною 2007 р. і не враховує скорочення боргу Tognum з тих пір.
У свою чергу Daimler і Rolls-Royce випустили спільне повідомлення, в якому заявили, що не збираються підвищувати суму угоди. На думку компаній, пропозиція "відображає найкращу перспективу для прискорення довгострокового зростання і становить інтерес для Tognum, а також її клієнтів і співробітників".
Нагадаємо, що два автоконцерни оголосили про намір придбати німецьку компанію 9 березня. Покупці планують володіти компанією через спеціальне спільне підприємство (СП) на паритетних засадах (50/50).
Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - арабська інвесткомпанія Aabar Investments (9%) і уряд Кувейту (6,9%). Французько-японський альянс Renault / Nissan володіє 3,1% акцій Daimler. У свою чергу, Daimler володіє 15% акцій російського виробника вантажівок "Камаз".
Компанія Tognum - один з провідних у світі постачальників двигунів, рухових установок і розподілених енергетичних систем. У 2009 р. продажі Tognum склали 2,5 млрд євро. У грудні 2005 р. Daimler продав свій підрозділ приватній шведській інвестиційній групі EQT.