ua en ru

Деякі українці масово скуповують дорогу нерухомість

Політична і, відповідно, економічна нестабільність в Україні, наслідки війни, змусили її заможних громадян мігрувати в інші країни. Заможні українці, а це не тільки бізнесмени, але і в першу чергу -чиновники, почали розглядати придбання нерухомості в нових локаціях.

Політична і, відповідно, економічна нестабільність на Україні, наслідки війни, змусили її заможних громадян мігрувати в інші країни. Заможні українці, а це не тільки бізнесмени, але і в першу чергу -чиновники, почали розглядати придбання нерухомості в нових локаціях.

Як повідомляють експерти агентства TWEED (російське агентство з продажу супердорогий нерухомості), українська чиновницька «еліта» направляється у Францію, Італію, Великобританію, Кіпр, Ізраїль. При цьому у Франції, наприклад, таким покупцям не особливо раді - угоди ускладнює заборону на відкриття українцями рахунків у місцевих банках. Місцеві ріелтори часто не в змозі вирішити цю проблему, оскільки не вважають за доцільне порушувати закон. Тому українські клієнти конфіденційно звертаються в російські компанії, розраховуючи, що допомога російських фахівців допоможе їм обійти ці заборони. «Якщо до загострення політичної ситуації на Україні такого роду запитів в російські агентства не відзначалося взагалі, то сьогодні частка звернень заможних українських громадян з приводу придбання закордонної нерухомості саме в московські ріелторські компанії складає близько 20 відсотків», - відзначає менеджер TWEED. З лютого в середньому в агентство TWEED надходить два-три запиту в місяць від громадян України.

Більшість покупців з України шукає нерухомість для проживання всією сім'єю, бажано з готовою обробкою, щоб можна було якомога швидше в'їхати і жити. Особливим попитом серед українців користуються багатокімнатні квартири площею 150-250 кв. м. і окремі будинки вартістю 3-5 мільйонів євро.

Клієнти з України, на думку агентства TWEED - дуже вимогливі покупці: при покупці дорогої нерухомості вони оцінюють не тільки розташування та інвестиційну привабливість об'єкта, але і естетичну сторону.

Однак, доходи, що вкладаються в зарубіжну нерухомість, в переважній більшості випадків отримані нелегальним шляхом. Кримінальні експерти Європи відзначають, що вже зараз необхідно посилити контроль за відмиванням грошей та легалізацією злочинних доходів іноземців. Наприклад, зазначається, що Великобританія зараз ненавмисно приймає колосальні інвестиції в нерухомість від російських, українських, китайських громадян, що, в свою чергу викликає зростання вартості нерухомості і відповідно невдоволення корінних британців.

Деякі українці масово скуповують дорогу нерухомість