ua en ru

Деякі категорії клієнтів "Вінницягазу" заплатять за доставку мінімально

Деякі категорії клієнтів "Вінницягазу" заплатять за доставку мінімально Ілюстративне фото (dtek.com)

Оновлені рахунки споживачі отримають в квітні

НКРЕКП затвердила мінімальний розмір плати за доставку газу. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, що споживають газ менше дев'яти місяців, і які не користувалися газом в попередній "газовий" рік. Розмір мінімального платежу для клієнтів "Вінницягаз" складе від 3,48 до 28 гривень на місяць. Про це повідомляє прес-служба компанії.

6 березня Державний регулятор ухвалив постанову, яка передбачає мінімальну плату за доставку газу для наступних категорій споживачів:

- нові споживачі та/чи домогосподарства, які мають період споживання природного газу менше, ніж дев'ять місяців;

- домогосподарства, які тривалий час не користувалися газом, у тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не відокремлені від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл

За словами прес-служби, розмір мінімальної плати залежить від наявного газового обладнання. У першому півріччі 2020 року щомісячна плата за розподіл газу для таких споживачів, які є клієнтами АТ "Вінницягаз", складе:

Домогосподарство з газовою плитою

3,47 грн (39 куб. м*1,068/12)

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

11,21 грн (126 куб. м*1,068/12)

Домогосподарство з автономним опаленням

27,95 грн (314 куб. м*1,068/12)

"Оновлені рахунки споживачі отримають в квітні. Тим, хто вже сплатив за квитанціями в січні і лютому, буде зроблений перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв і звертатися до контакт-центру." - пояснює комерційний директор АТ "Вінницягаз" Володимир Антошко.

У прес-службі зазначили, що для розрахунку мінімальної плати за доставку газу для домогосподарств НКРЕКП використовувала діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 р. № 143 "Питання споживання природного газу".

"Розмір мінімальної плати для домогосподарств, що використовують газ комплексно, розрахований виходячи із середньомісячного обсягу споживання в міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалася на квадратуру приміщення чи будинку", - йдеться в повідомленні.