ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед виходом даних по запасах нафти в США торгуються в негативній зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед майбутнім сьогодні о 17:30 за київським часом виходом офіційних даних Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні торгуються в негативній зоні, передає РБК.
Станом на 15:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами становили (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 81,68 (-0,87) при діапазоні котирувань 81,54-82,69;
- IPE Brent Crude (грудень) - 82,80 (-0,86) при діапазоні котирувань 82,71-83,67.
Негативна динаміка в цінах по операціях викликана очікуваннями більш суттєвого, ніж прогнозувалося напередодні, збільшення запасів сирої нафти в США. Так, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані вчора в 23:30 за київським часом, комерційні запаси сирої нафти в США станом на 22 жовтня 2010 р. збільшилися за тиждень на 6,4 млн бар. Оцінка API істотно перевищила прогноз галузевих експертів, які напередодні передбачали тижневе збільшення комерційних запасів у США на 1,5-1,6 млн бар.
У той же час, за даними API, запаси бензинів у США станом на 22 жовтня ц.р. знизилися за тиждень на 1,8 млн бар., а запаси важких дистилятів виросли на 820 тис. бар. Напередодні галузеві фахівці прогнозували тижневе скорочення запасів бензинів у США на 0,9-1,0 млн бар. і зниження запасів важких дистилятів на 1,4-1,5 млн бар.
На міжнародному валютному ринку FOREX долар США з початку дня зміцнює свої позиції. Долар зростає проти євро та інших провідних світових валют, що додатково знижує попит на нафтові ф'ючерси, ціни на які встановлено у валюті США.
Нагадаємо, за попередні три торгові дні ціни на нафтові ф'ючерси виросли більш ніж на 2% і напередодні досягли максимальних значень за шість торгових днів.