ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед відкриттям фондових торгів у США торгуються без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед відкриттям фондових торгів в США торгуються без загальної тенденції. Станом на 15:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 93,23 (-0,27) при діапазоні котирувань 92,41-93,80;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 80,33 (+0,12) при діапазоні котирувань 79,75-80,70.

На відкритті фондових торгів у США 28 червня очікується пониження провідних індексів напередодні дводенного саміту Євросоюзу (ЄС), який відкриється сьогодні у Брюсселі. Перед початком фондових торгів у США очікується публікація остаточних даних по американському ВВП за I квартал 2012 р. і щотижневих даних про кількість первинних звернень за виплатою з безробіття.

Основний вплив на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні чинить ситуація на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар сьогодні в основному росте проти євро та інших валют, що ускладнює активні покупки нафти.

Долар дорожчає на тлі побоювань посилення боргових проблем країн єврозони. Учасники ринку дуже сумніваються в тому, що сьогоднішній економічний саміт ЄС зможе вирішити фінансові проблеми країн валютного союзу. Видно, учасники саміту обмежаться обговоренням робочих питань щодо розподілу обов'язків у сфері банківського нагляду у валютному блоці і не ухвалять кардинальних рішень, що стосуються, наприклад, наділення Європейського центрального банку наглядовими повноваженнями. Швидше за все, учасники саміту розділяться на два табори з протилежними позиціями з питання випуску спільних облігацій для підтримки держав-боржників.

Раніше американський інвестор-мільярдер Джордж Сорос попередив, що нездатність європейських лідерів вжити рішучих заходів по боротьбі з кризою може призвести до краху євро.

Напередодні нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні помітно подорожчала, чому сприяли дані про скорочення в США комерційних запасів сирої нафти. За підсумками торгів 27 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася за сесію на 1,1% і вперше за тиждень встановилася вище за відмітку 80 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent додала за сесію 0,5% і відновила свій тижневий максимум, діставшись до відмітки 93,5 дол./бар.

Нагадаємо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК досягла максимального значення за тиждень - 90,91 дол./бар.