ua en ru

Нафтовидобуток в світі в травні 2010 р. скоротився на 575 тис. бар./день, - МЕА

Нафтовидобуток в світі в травні 2010 р. скоротився в порівнянні з попереднім місяцем приблизно на 575 тис. бар./день і склав порядка 86,3 млн бар./день. Про це повідомляється в доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), опублікованій сьогодні в Парижі, передає РБК.

Видобуток нафти в світі в травні скоротився через ремонтно-регламентні роботи на добувному устаткуванні більшості нафтових родовищ, головним чином в країнах-експортерах поза ОПЕК. З цієї причини прогноз постачань нафті країнами поза ОПЕК на 2010 р. був понижений на 100 тис. бар./день - до 52,3 млн бар./день, що на 800 тис. бар./день повинно перевищити постачання попереднього року.

У країнах ОПЕК видобуток сирої нафти в травні 2010 р. також трохи знизився щодо квітня. Так, видобуток нафти в 12 країнах ОПЕК (включаючи Ірак) в травні склав 29,02 млн бар./день, зменшившись в порівнянні з попереднім місяцем на 30 тис. бар./день. Як наголошується в доповіді МЕА, зростання нафтовидобутку в Іраку не змогло компенсувати скорочення здобичі нафти в Нігерії і в Анголі.