ua en ru

На нафтобазі під Києвом стався потужний вибух, загинули пожежники, - Аваков

На нафтобазі під Києвом стався потужний вибух, загинули пожежники, - Аваков Фото: пожежа на нафтобазі в Глевасі

По тривозі піднято Нацгвардія

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" в смт Глеваха Васильківського району Київської області вранці 9 червня стався потужний вибух, в результаті якого загинули пожежники. Про це повідомив у своєму Twitter міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
"Вибух на нафтобазі під Васильковим. Гігантський. Загинули пожежники... ДСНС стягує все, що є. По тривозі піднято Нацгвардія. Працюємо", - повідомив міністр.

Як пізніше повідомив Арсен Аваков, шестеро пожежників з опіками були відправлені до лікарні. "Ще з шістьма немає зв'язку, ведеться пошук. Тільки що з пожежі вийшло четверо", - написав глава МВС. Пізніше він заявив, що ще четверо пожежників вийшли на зв'язок. "Залишається двоє", - зазначив Аваков.

Міністр внутрішніх справ також відзначив, що в зоні спалаху ще одна база нафтопродуктів - KLO. "Всі евакуйовані. Виставляється оточення", - написав він у своєму Twitter.

У прес-службі компанії "БРСМ-Нафта" РБК-Україна підтвердили інформацію про вибухи.

"База експлуатується 10 років. За ці 10 років у нас не було ніяких прецедентів. Всі наші працівники висококваліфіковані. Позиція нашої компанії однозначна - зовнішнє втручання осіб, зацікавлених у тому, щоб нашкодити майна компанії. Ми не допускаємо, що був якийсь технічний збій або халатність наших працівників", - заявили в прес-службі, коментуючи пожежу на нафтобазі під Києвом.

На нафтобазі під Києвом стався потужний вибух, загинули пожежники, - Аваков

Фото: пожежа на нафтобазі під Києвом (facebook.com/vik.chumak)

Також в компанії відзначили, що за оперативною інформацією через пожежі постраждали троє працівників нафтобази, один з яких пізніше помер у лікарні.

Окрім того, як пишуть очевидці, станом на 8.45 "полум'я б'є вверх на 150 - 200м. Зона пожежі стала набагато ширше". Також повідомляється, що по одеській трасі в сторону пожежі проїхали понад 10 швидких.

Нагадаємо, за даними ДСНС на 7:00 9 червня, вогонь поширився на 8 резервуарів з пальним, в результаті чого постраждали 5 чоловік.

Зазначимо, за даними МВС, ймовірна причина пожежі на нафтобазі під Києвом - технічна.

"Одна з ймовірних причин виникнення пожежі - технічна, при роботі з нафтопродуктами. Працівники міліції проводять всі необхідні заходи для з'ясування всіх обставин події", - йдеться в повідомленні МВС.