ua en ru

На нафтобазі під Києвом продовжують горіти 14 ємностей, - ДСНС

На нафтобазі під Києвом продовжують горіти 14 ємностей, - ДСНС Гасіння пожежі на нафтобазі в Київській області (фото ДСНС від 11 червня)

Зараз проводиться охолодження ємностей

На нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської області станом на 8:30 11 червня продовжують горіти 14 ємностей з пальним. Про це повідомляється на офіційній сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій в Facebook.

"Станом на 8:30 11 червня залишається горіти ще 1 ємність з пальним об'ємом 900 куб м. і 13 ємностей об'ємом 50 куб. м", - сказано в повідомленні.

Станом на 8:30 11 червня залишається горіти ще 1 ємність з пальним об’ємом 900 куб м. та 13 ємностей об’ємом 50 куб.м. Н...

Posted by Державна служба України з надзвичайних ситуацій on 10 Июнь 2015 г.

Як зазначається, зараз проводиться охолодження ємностей. Всього до ліквідації пожежі залучено 303 рятувальника та 45 одиниць техніки.

На нафтобазі під Києвом продовжують горіти 14 ємностей, - ДСНС

Гасіння пожежі триває (фото ДСНС)

Нагадаємо, увечері 10 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району Київської області стався прогнозований вибух 4-5 цистерн.

Зазначимо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним.Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. Вчора і сьогодні на нафтобазі сталася низка вибухів. Всього в результаті пожежі на нафтобазі загинуло 4 особи та постраждало 12.

Як повідомили в прес-службі "БРСМ-Нафта", після пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київської області 8 червня, компанія прийняла ряд додаткових заходів для посилення безпеки на усіх своїх об'єктах у зв'язку з можливими диверсійними діями.

"Так, в екстреному порядку залучено додаткові можливості антидиверсионного характеру. Розширена система відеоспостереження, збільшено кількість відеокамер на всіх без винятку об'єктах. На автозаправних комплексах з інтервалом в 15 хвилин проводиться обхід прилеглої території резервуарних парків", - повідомили в компанії.

У даний момент служба безпеки компанії проводить власне внутрішнє розслідування причин, які спричинили загоряння резервуара на нафтобазі у Васильківському районі. В якості основної версії інциденту, що компанія як і раніше розглядає умисний підпал, і не виключає, що загоряння нафтопродуктів сталося в результаті терористичного акту.

Дивитися онлайн-трансляцію з місця подій можна тут.