ua en ru

Нафта Brent торгується вище 66 доларів за барель

Нафта Brent торгується вище 66 доларів за барель Фото: видобуток нафти (flickr.com/bp_images)

Ціна бареля нафти Brent знаходиться на позначці 66,60 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 29 грудня 2017 року, знаходиться на позначці вище 66 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 08:05 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 66,60 доларів за барель. Це на 0,60% вище рівня закриття попередніх торгів.

Зазначимо, світові ціни на нафту підвищуються на тлі даних Американського інституту нафти (API), згідно з якими запаси сировини в США за минулий тиждень знизилися значніше раніше очікуваної оцінки. Зокрема, запаси нафти в країні за тиждень знизилися на 6 млн барелів - до 430,5 млн барелів, у той час як прогноз припускав зниження показника лише на 3,97 млн барелів.

Нагадаємо, згідно з даними Bloomberg, в 2018 році ціни на нафту очікує низька волатильність, оскільки ОПЕК має намір жорстко контролювати ринок, однак не виключається вплив спекулянтів. Експерти агентства оцінили ситуацію на світовому ринку нафти і назвали п'ять основних факторів, що можуть вплинути на ціни в майбутньому році.