ua en ru

Нафта Brent подорожчала на 0,44 дол. до 86,47 дол./барель, WTI - на 0,37 дол. до 81,79 дол./барель

Нафта Brent подорожчала на 0,44 дол. до 86,47 дол./барель, WTI - на 0,37 дол. до 81,79 дол./барель
Ціни на нафту сорту Brent тримаються в середу, 29 жовтня, вище за позначку 86 дол. за барель, поки інвестори чекають вечірнього оголошення Федеральної резервної системи США про монетарної політики та американських офіційних даних про динаміку запасів нафти і нафтопродуктів

Ціни на нафту сорту Brent тримаються в середу, 29 жовтня, вище за позначку 86 дол. за барель, поки інвестори чекають вечірнього оголошення Федеральної резервної системи США про монетарної політики та американських офіційних даних про динаміку запасів нафти і нафтопродуктів, передає Reuters.

До 9:27 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,44 дол. до 86,47 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,37 дол. до 81,79 дол. за барель.

У вівторок Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси нафти в США виросли на 3,2 мільйона барелів до 375,1 мільйона барелів на тижні, що завершився 24 жовтня, що в цілому співпало з очікуваннями аналітиків, що чекали підвищення на 3,4 мільйона барелів. У середу свої дані оприлюднює Управління енергетичної інформації США (EIA).

Сьогодні завершиться дводенне засідання ФРС. Очікується, що американський регулятор оголосить про закінчення програми скупки облігацій, відомої як кількісне пом'якшення. У той же час чиновники продовжують заявляти, що не квапляться посилювати політику з допомогою підвищення ключової ставки.

"Сьогодні у фокусі EIA і (рішення) Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС, проте обидві події чи штовхнуть ціни на 1 дол. або 2 дол., - сказав старший економіст Japan Oil, Gas and Metals National Corp Такаюкі Ногами. - Будь-які рухи, по всій видимості, будуть в межах 1 дол.".

На його думку, ФРС не стане називати якихось певних термінів підвищення ключової ставки.

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня, нафта Brent подешевшала на 0,43 дол. до 85,40 дол./барель, WTI - на 0,23 дол. до 80,77 дол.