ua en ru

Нестача в Аграрному фонді складає 282 тис. тонн зерна, - Якубович

Нестача в Аграрному фонді на сьогодні становить 282 тис. тонн зерна. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив генеральний директора Аграрного фонду України Ігор Якубович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нестача в Аграрному фонді за станом на сьогодні становить 282 тис. тонн зерна. Я хочу підкреслити - це з періоду заснування Аграрного Фонду - з 2005 р. Тобто за станом на сьогодні за 7 років діяльності Аграрного Фонду нестача склала 282 тис. тонн. При цьому... виявлена нестача зерна в період до березня 2010 р. при діяльності попереднього уряду склала 262 тис тонн. В основному це нестачі на 23 підприємствах ", - зазначив генеральний директор Аграрного фонду.

За словами Якубовича, з березня 2010 р. встановлена недостача зерна на 2 підприємствах в кількості 20 тис. тонн. Це підприємства в Черкаській області: "Злочинцями було зроблено муляж на одному з елеваторів - засипали мішками зверху і знизу і фактично передали Аграрному фонду неіснуюче зерно... Загальні збитки - приблизно 50 тис. тонн. Порушено кримінальну справу. Найближчим часом буде завершено розслідування", - заявив Якубович.

При перевірці іншого підприємства в Дніпропетровській області була виявлена нестача 6 тис. тонн зерна: "Формальним власником цього підприємства є один з діючих глав районних державних адміністрацій. Ми гостро відреагували на це. Порушено кримінальну справу", - також відзначив Якубович.

Крім того він нагадав, що раніше була встановлена нестача цукру державного інтервенційного фонду, за фактом чого Генеральною Прокуратурою України порушено кримінальну справу, а Аграрний фонд на підставі постанови слідчого ГПУ здійснює інвентаризацію.