ua en ru

Матіос назвав небойові втрати української армії за 2 роки АТО

Матіос назвав небойові втрати української армії за 2 роки АТО Фото: Анатолій Матіос розповів про небойові втрати за 2 роки АТО

Найбільше військовослужбовців загинуло через хвороби

За два роки від початку проведення антитерористичної операції на Донбасі небойові втрати української армії становлять 1294 військовослужбовці, 405 з яких - через хвороби. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі "5 каналу".

"За період 2014-2016 років обліковано безповоротні такі втрати: загинуло 1294 військовослужбовці, смерть яких стосується небойових безповоротних втрат", - розповів Матіос.


Він повідомив, що серед причин загибелі військовослужбовців: дорожньо-транспортні пригоди - 112 випадків, отруєння, в тому числі, наркотичними, алкогольними засобами - 96 випадків, самогубства - 259 випадків, умисне вбивство - 121 випадок, нещасні випадки (каліцтва, травматизм) - 148 випадків, порушення правил пожежної безпеки, поводження зі зброєю та боєприпасами - 111 випадків, порушення заходів безпеки - 40 випадків, захворювання - 405, інші причини - 2.

"Про що це говорить, особливо 405 від хвороб? Це неякість проведення призовної комісії, тому що сільський чи районний, чи інший лікар порахував, що Іван, який не має роботи, повинен іти служити і він здоровий, коли в нього наявні ознаки відкритої форми туберкульозу чи ще там щось", - зазначив військовий прокурор.

Нагадаємо, у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 8 червня 2016 року в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, п`ятеро отримали поранення.