ua en ru

НБУ зареєстрував договір про надання "Укрінбанку" зовнішньої позики на 21 млн доларів

Національний банк України (НБУ) 14 грудня 2015 року зареєстрував договір про надання "Укрінбанку" зовнішньої позики на 21 млн доларів і видав банку відповідне реєстраційне свідоцтво. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрінбанку".

"Національний банк 14 грудня зареєстрував договір про надання Укрінбанку позики від іноземного інвестора на суму $21 млн", - наголошується в повідомленні.

За словами голови наглядової ради "Укрінбанку" Володимира Клименка, додаткова капіталізація дозволить банку покращити ліквідність, а також створити додаткову подушку безпеки.

Нагадаємо, акціонери "Укрінбанку" на загальних зборах 12 листопада прийняли рішення збільшити статутний капітал на 1 млрд грн - до 1,620 млрд грн за рахунок розміщення акцій нового випуску.

Також в кінці листопада в рамках програми докапіталізації "Укрінбанк" домовився з власниками субординованого боргу на суму 135 млн грн про конвертацію його в капітал.

Зазначається, що "Укрінбанк" за розміром активів, станом на 1 жовтня 2015 року, (5,832 млрд грн) займав 27-е місце серед 123 діючих у країні банків.