ua en ru

Нацбанк заборонив використання нової російської банкноти із зображенням Севастополя

Нацбанк заборонив використання нової російської банкноти із зображенням Севастополя Фото: в Україні заборонили нову банкноту РФ (dengi__cbr_ua__)

Заборона поширюється також і на міжбанківські операції

Національний банк України заборонив украинсикм банкам використовувати в своїх операціях і приймати від громадян нову російську банкноту, на якій зображений Севастополь. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Заборона поширюється також на операції, що здійснюються при купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Також фінансовим установам та ПАТ "Укрпошта" забороняється при здійсненні та/або виплати переказів приймати і/або видавати зазначені готівку.

Варто також відзначити, що замкнений регулятора стосується не лише цієї купюри, але і всіх грошових знаків на яких зображені будь-які об'єкти, раположенные в аннексированном Криму.

Відповідні заборони на здійснення операцій з такими банкнотами і монетами встановлено постановою Правління Національного банку України від 13 жовтня 2017 № 103 "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України та проведення окремих валютних операцій".

Постанова набирає чинності з 17 жовтня 2017.

Нагадаємо, вчора в Росії представили нову банкноту номіналом 200 рублів із зображенням Херсонеса Таврійського в окупованому Криму, а також Севастополя.