ua en ru

НБУ вводить в обіг монету "Україна починається з тебе", присвячену волонтерам

НБУ вводить в обіг монету "Україна починається з тебе", присвячену волонтерам Фото: НБУ вводить в обіг пам'ятну монету, присвячену волонтерського руху

Номінал пам'ятної монети складе 5 гривень, тираж - 50 тис. штук

Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету "Україна починається з тебе", присвячену діяльності волонтерів в Україні. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, на аверсі монети ліворуч - малий державний герб України та напис Україна (вертикально) на дзеркальному тлі стилизованое зображення тризуба - знака княжої держави Володимира Великого, який складається з різновеликих стилізованих сердець, що символізують самопожертву і доброчесність. З правого боку - номінал 5 гривень (вертикально), унизу - рік карбування монети 2016 та логотип Банкнотно-монетного двору НБУ України.

НБУ вводить в обіг монету "Україна починається з тебе", присвячену волонтерам

Фото: НБУ випустив монету, присвячену волонтерам

На реверсі монети зображено символічну композицію: у центрі - абрис українського воїна з символічним жовто-блакитним серцем (використана тамподрук), до якого з усіх боків протягнуті стилізовані долоні з серцями, що символізують любов, турботу, опіку, пожертвування та доброту.

НБУ вводить в обіг монету "Україна починається з тебе", присвячену волонтерам

Фото: сердця символізують любов, турботу та доброту

Матеріал монети - нейзильбер, а тираж складе 50 тис. штук.

Створили ескіз і заготівлю художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук і скульптор-Святослав Іваненко.

Нагадаємо, волонтер Наталя Юсупова закликала всіх українців провідати в лікарнях наших бійців в День захисника 14 жовтня.