ua en ru

НБУ вніс зміни в порядок здійснення операцій з використанням електронних платіжних систем

НБУ вніс зміни в порядок здійснення операцій з використанням електронних платіжних систем Фото: Національний банк України

Регулятор уточнив термін, який банкам-учасникам платіжних систем необхідно привести свою діяльність у відповідність з діючими законами

Національний банк України (НБУ) встановив термін для того, щоб банки-учасники платіжних систем, які користуються послугами процесингових установ - нерезидентів, привели свою діяльність у відповідності з діючими законами. Про це йдеться в постанові №375 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 5 листопада 2014 р. №705".

Зокрема, згадані банки-учасники платіжних систем, повинні привести свою діяльність згідно з положеннями чинних постанов до 31 травня 2017 р. У постанові, яка вноситься зміна (№705) був вказаний строк "протягом 6 місяців з моменту вступу в силу цієї постанови".

Нагадаємо, раніше НБУ вніс уточнення в порядок регулювання діяльності банків, зокрема - врегулював питання процентної ставки при продовженні субординованого боргу.