ua en ru

НБУ затвердив зміну порядку отримання резидентами кредитів від нерезидентів в інвалюті

НБУ затвердив зміну порядку отримання резидентами кредитів від нерезидентів в інвалюті Фото: Національний банк України

Функція реєстрації договорів, які передбачають виконання резидентами зобов'язань за кредитами в іноземній валюті перед нерезидентами, тепер виконується київським центральним управлінням

Національний банк України (НБУ) ухвалив постанову № 465 "Про затвердження змін до положення про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам". Інформацію про це регулятор опублікував на своєму сайті.

У повідомленні говориться, що прийняти цю постанову Нацбанку було необхідно у зв'язку з організаційними та структурними змінами в самій роботі регулятора. Зокрема, це пов'язано з централізацією в головному управлінні НБУ по р. Києву і Київській обл. функції реєстрації договорів, які передбачають виконання резидентами боргових зобов'язань перед нерезидентами за залученими від нерезидентів кредитами (позиками) в іноземній валюті. Централізації також підлягає видача реєстраційних свідоцтв.

Внесені постановою № 465 зміни набирають чинності з 10 серпня 2015 р.

Нагадаємо, раніше НБУ оголосив про те, що почав публікувати на своєму сайті інформацію про банківських ліцензіях та видах діяльності банків.