ua en ru

НБУ посилив нагляд за платіжними системами

НБУ посилив нагляд за платіжними системами Фото: Національний банк України

У разі порушення законодавства до учасників ринку можуть застосовуватися додаткові заходи впливу

Національний банк України (НБУ) змінив порядок застосування заходів впливу до об'єктів нагляду (оверсайта), якими є платіжні організації платіжних систем, учасники і оператори послуг платіжної інфраструктури. Відповідну постанову №815 "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти НБУ" прийняло правління регулятора, про що повідомляє прес-служба Нацбанку.

Постанова набуває чинності сьогодні, 26 листопада 2015 року.
У повідомленні йдеться, що постанова також сприятиме забезпеченню контролю за дотриманням нормативно-правових актів НБУ. Зокрема, у разі порушення нормативно-правових актів регулятора к вимогам ведення фінансових операцій банками, небанківськими фінансовими установами та національним оператором поштового зв'язку, Нацбанк зможе застосовувати до них заходів впливу.

Крім того, за даними прес-служби, НБУ одержує право зупиняти на термін до одного року дію ліцензії небанківської фінансової установи на переказ грошей у національній валюті без відкриття рахунків у разі порушення нею вимог законодавства України у сфері переказу грошей. Раніше НБУ мав право тільки відкликати або анулювати ліцензію небанківської фінустанови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що НБУ видав ліцензії на обмін валют 8 небанківським фінустановам.