ua en ru

НБУ спростив операції з валютними цінностями та банківськими металами для банків та їх клієнтів

НБУ спростив операції з валютними цінностями та банківськими металами для банків та їх клієнтів Фото: НБУ спростив операції з валютними цінностями

Внесено зміни до Класифікатору іноземних валют

Національний банк України спростив проведення операцій з валютними цінностями та банківськими металами для банків і їх клієнтів. Про це повідомляє прес-служба НБУ на сторінці відомтсва у Facebook.

зокрема, спрощення стосується проведення валютних операцій на умовах "форвард" без обмеження по групі Класифікатора іноземних валют, строку та виду операції, хеджується (пара валюта / валюта; гривня / валюта).

Крім того, розширено спектр операцій з банківськими металами, які здійснюють уповноважені банки. Відтепер вони зможуть проводити на міжбанківському валютному ринку купівлі-продажу банківських металів на умовах "тод", "том", "спот", "форвард" або "своп" не тільки за гривні, як було досі, але і за іноземну валюту.

І, нарешті, Національний банк зняв обмеження на проведення операцій з обміну безготівкової іноземної валюти для фізичних осіб, які не є підприємцями. Такі клієнти зможуть здійснювати відповідні операції з безготівковою валютою, наявних на рахунку, без обмеження по групі Класифікатора та кількості таких операцій протягом дня.

#pressrelease Національний банк України продовжує лібералізацію та дебюрократизацію валютного регулювання. З цією метою ...

Опубліковано Національний банк України 16 червня 2017 р.

Нагадаємо, Нацбанк спростив інвестування за кордон для бізнесу.