ua en ru

З НБУ йде директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування

З НБУ йде директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Фото: Директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ, Леонід Антоненко

За словами Леоніда Антоненко, реформа, за яку він відповідав, забуксувала і починає давати зворотний хід

Директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України (НБУ), Леонід Антоненко, з 9 вересня покидає свою роботу в Нацбанку. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я йду, тому що реформа, за яку я відповідав на посаді Директора департаменту реєстраційних питань ліцензування, забуксувала і починає давати зворотний хід", - написав Л. Антоненко.

За його словами, НБУ ще в лютому цього року схвалювали і підтримували реформу реєстраційних процедур, пов'язаних з отриманням кредитів від нерезидентів. Однак, продовжує Л. Антоненко, реформа так і не відбулася: "Навпаки - набирають обертів сили реакції. Зловживаючи своїм правом реєстрації укладених угод, Національний банк втручається у сферу дії фундаментальних основ цивільного обороту, позбавляючи юридичної сили цілі глави Цивільного кодексу. Так, кілька тижнів тому Нацбанк позбавив юридичної сили угоди про відступлення прав вимоги і переведення боргу".

За його словами, системні проблеми, "створювані дисфункціональним інститутом реєстрації, дають про себе знати, провокуючи кризи. Один з таких криз розбурхує Нацбанк вже третій тиждень. Реакція регулятора на ці кризи непрофесійна, і стало бути не за горами нові кризи".

У своєму повідомленні, Леонід Антоненко також повідомляє про те, що разом з ним Нацбанк залишає керівник управління реєстрації та ліцензування банків у НБУ, Олександр Бевз.

Завтра мой последний день работы в Национальном банке. Я ухожу, потому что реформа, за которую я отвечал на посту Директ...

Posted by Leonid Antonenko on 8 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська McKinsey займеться оцінкою продуктивності банківського сектору України.