ua en ru

НБУ знизив облікову ставку до 18% річних

НБУ знизив облікову ставку до 18% річних Фото: НБУ

В НБУ прогнозують подальше пом'якшення монетарної політики

Правління Національного банку України (НБУ) ухвалило рішення про зниження облікової ставки до 18% річних з 27 травня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні НБУ від 26 травня, передає кореспондент РБК-Україна.


"Зниження облікової ставки до 18% затверджене рішенням Правління Національного банку України від 26 травня 2016 року № 25-рш "Про регулювання грошово-кредитного ринку",- йдеться в повідомленні.

За інформацією НБУ, у квітні, вперше за два роки, споживча інфляція в річному вимірі знизилася до однознакового рівня 9,8%. Водночас, в місячному вимірі вона була вище, ніж у попередні місяці - 3,5%, насамперед завдяки скасуванню знижки на природний газ для населення, яка діяла до 31 березня. Незважаючи на це, з початку року інфляція склала 5,1%", - повідомили в НБУ.

"Дезинфляционную тенденцію визначали слабкий внутрішній споживчий попит, стримана монетарна політика і зміцнення обмінного курсу гривні в останні місяці",- зазначили в нацрегуляторі.

"Національний банк вважає цілі щодо споживчої інфляції на рівні 12%+/-3 п. п. на кінець 2016 року і 8%+/-2 п. п. на кінець 2017 року досяжними",- додали в НБУ.

Крім того, в Нацбанку прогнозують продовження поступового пом'якшення монетарної політики для підтримки відновлення економічної активності в разі подальшого зниження ризиків для цінової стабільності і уповільнення прогнозної інфляції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ в рамках вдосконалення операційного дизайну монетарної політики вирішив встановлювати облікову ставку і процентну ставку по ключовому інструменту монетарної політики на одному рівні.