ua en ru

НБУ вирішив ліквідувати "Старокиївський банк"

Правління Національного банку України (НБУ) підтримало пропозицію Фонда гарантування вкладів фізичних осіб та постановою від 11 вересня 2014 р. № 563 прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації ПАТ "Старокиївський банк" з 18 вересня 2014 р.

Правління Національного банку України (НБУ) підтримало пропозицію Фонда гарантування вкладів фізичних осіб та постановою від 11 вересня 2014 р. № 563 прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації ПАТ "Старокиївський банк" з 18 вересня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У НБУ нагадують, що за результатами інспекційної перевірки у "Старокиївському банку" було виявлено факти порушення ним банківського законодавства та подання недостовірної звітності, що не відображала його реального фінансового стану.

У зв'язку з цим у травні 2014 р. банк було віднесено до категорії проблемних та встановлено строк для приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства, вжиття заходів щодо доформування резервів та нарощення капіталу.

"Проте власники банку в цей період не вживали заходів щодо фінансової підтримки банку, насамперед шляхом додаткової капіталізації. Навпаки були спроби виведення з банку коштів. Також банком не було розроблено прийнятного плану заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства", - йдеться у повідомленні.

З огляду на це Правлінням Нацбанку у червні 2014 р. було прийняте рішення про віднесення ПАТ "Старокиївський банк" до категорії неплатоспроможних та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено в ньому тимчасову адміністрацію, під час дії якої не було знайдено інвестора для виведення банку з ринку.

На початку цього тижня ФГВФО повідомив, що запропонував Нацбанку ліквідувати "Старокиївський банк".

ПАТ "Старокиївський банк" заснований в 1991 р. і представлений мережею відділень у Києві та Київській області. За класифікацією НБУ відноситься до 4 категорії банків (невеликі), займаючи 125 місце за розміром активів.