ua en ru

НБУ вирішив ліквідувати банк "Стандарт"

НБУ вирішив ліквідувати банк "Стандарт" Фото: Національний банк України

Банк "Стандарт" відноситься до категорії невеликих банків

Національний банк України (НБУ) вчора, 18 червня, прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Стандарт". Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

З урахуванням здійснення банком ризикової діяльності, наслідком чого було погіршення показників його фінансового стану, і наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, в лютому 2015 р. банк був віднесений до категорії проблемних і призначений куратор.

Як відзначає НБУ, після погіршення показників діяльності та погіршення ситуації з ліквідністю і платоспроможністю банку, він був віднесений до категорії неплатоспроможних.

У лютому 2015 р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банку.

"Розглянувши відповідну пропозицію Фонду, правління Національного банку України прийняло постанову від 18.06.2015 № 385 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ КБ "Стандарт", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. банк "Стандарт" займає 91 місце і відноситься до четвертої групи банків (невеликі).

Нагадаємо, Національний банк України прийняв рішення ліквідувати ПАТ "КБ "Надра", основним бенефіціаром якої є український бізнесмен Дмитро Фірташ.