ua en ru

НБУ розробив нові норми захисту для пунктів обміну валют

НБУ розробив нові норми захисту для пунктів обміну валют Фото: Національний банк України

НФУ будуть зобов'язані привести охорону приміщень та їх технічний стан в належному рівню до листопада 2016

Національний банк України (НБУ) пропонує посилити захист небанківських фінансових установ (НФУ), до яких відносяться і пункти обміну валют. Для цього нбу розробив проект постанови правління НБУ "Про затвердження правил організації захисту приміщень небанківських фінансових установ України, які проводять окремі банківські операції", повідомляє прес-служба регулятора.

"Проект постанови розроблено з метою забезпечити небанківським фінансовим установам України захист здоров'я і життя своїх співробітників, належних умов зберігання готівки і інших цінностей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з проектом постанови, НФУ буде необхідно до 31 грудня 2016 р. поетапно щокварталу приводити технічний стан та організацію охорони приміщень у відповідності з новими правилами. В результаті, відповідні установи будуть зобов'язані використовувати сертифіковані конструкції і банківське обладнання з метою посилити захист приміщень, а саме - технічного стану та організації охорони приміщень НФУ. У проекті постанови також йдеться, що НФУ будуть зобов'язані захищати приміщення, використовуючи засобів інженерно-технічного укріплення та системи тривожної сигналізації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ визначив ознаки ризикової діяльності банків.