ua en ru

НБУ розширив можливості банків при проведенні операцій з валютою на міжбанку

НБУ розширив можливості банків при проведенні операцій з валютою на міжбанку Фото: НБУ продовжує валютну лібералізацію (НБУ)

Регулятор, зокрема, підвищив ліміт сальдо купівлі-продажу валюти

Національний банк України розширив можливості банків при проведенні власних операцій купівлі-продажу валюти на міжбанківському ринку. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Так, НБУ підвищив розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками іноземних валют та банківських металів протягом одного робочого дня з 0,5% до 1% від розміру регулятивного капіталу.

Як зазначає Нацбанк, такий захід дасть банкам більш широкі можливості для управління своєю валютною ліквідністю, дозволить Національному банку зменшити присутність на валютному ринку, а також підвищить здатність ринку в цілому самостійно шукати баланс.

В результаті прийнятого правдением НБУ постанови (№74 від 3 серпня 2017 року) банки зможуть збільшити максимальний ліміт нетто-продажу валюти на міжбанківському ринку з поточного рівня приблизно 22 млн доларів до 44 млн доларів.

Також Національний банк уточнив умови купівлі валюти резидентами для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт товарів чи послуг, який здійснюється без увезення з-за кордону на територію України.

Тепер клієнти-резиденти зможуть купувати валюту не тільки у тому разі, коли така продукція використовується для власного споживання за межами України, але і для використання на підставі укладених договорів.

Постанова набирає чинності з 4 серпня 2017 року.

Нагадаємо, Нацбанк спростив купівлю валюти для деяких операцій.