ua en ru

НБУ визнав "Інтеграл-банк" неплатоспроможним

НБУ визнав "Інтеграл-банк" неплатоспроможним Фото: Національний банк України

Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та кредиторів

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові Правління НБУ від 15 вересня 2015 року № 606, передає прес-служба відомства.

Так, зазначається, що ПАТ "Інтеграл-банк" був визнаний проблемним у серпні 2015 року через відсутність коштів, що призвело до невиконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками та кредиторами.

"Після віднесення ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії проблемних було встановлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів", - йдеться у повідомленні.

В прес-службі НБУ також додали, що в банку не було вжито своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки ПАТ "Інтеграл-банк", тож ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, правління Національного банку було зобов'язане прийняти рішення про віднесення ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) вчора, 14 вересня 2015 року, прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Український комунальний банк".

"У зв'язку з проведенням в р. Луганськ антитерористичної операції, наявністю загрози життю і здоров'ю працівників та клієнтів банку, а також неможливістю здійснення діяльності з-за технічних проблем ВАТ "Укркомунбанк" з 1 серпня 2014 року припинив діяльність", - йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.