ua en ru

НБУ визнав "Держзембанк" неплатоспроможним

НБУ визнав "Держзембанк" неплатоспроможним Фото: "Держзембанк" - банкрут

Фонду гарантування вкладів не потрібно відшкодовувати вклади по причині їх відсутності

Національний банк України (НБУ) 26 липня 2016 відніс ПАТ "Державний земельний банк" (Держзембанк) до категорії неплатоспроможних. Про це регулятор повідомив на своєму сайті.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення №165-рш було прийнято у зв'язку з тим, що банк не усунув виявлені в березні 2016 порушення, зокрема не усунув конфлікт інтересів.


"Жодних належних рішень керівних органів банку щодо вирішення існуючих проблем в НБУ не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватися", йдеться в повідомленні.

Оскільки в банку не були розміщені вклади фізичних осіб, навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсутній.

Як повідомлялося, раніше комітет ВР рекомендував парламенту доручити Кабміну реорганізувати Держзембанк.

Банк був створений постановою Кабінету міністрів № 609 від 02.07.2012 року. На банк покладалися стратегічні завдання кредитної підтримки підприємств АПК та впровадження відповідних державних програм. Однак в умовах відсутності відповідних змін в законодавство, банк з моменту отримання банківської ліцензії майже не здійснював банківську діяльність, передбачену статутом.