ua en ru

НБУ визнав банк "Софійський" неплатоспроможним

НБУ визнав банк "Софійський" неплатоспроможним Фото: НБУ

У банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про віднесення ПАТ "Банк "Софійський" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові №916 від 22 грудня 2015 року, передає прес-служба регулятора.

"Історично банк був розташований в Донецьку. Після початку антитерористичної операції банк переїхав у Київ, однак, майже весь кредитний портфель банку "Софіївський" сконцентрований у зоні АТО. За розвиток подій на сході якість його обслуговування значно погіршився, що призвело до проблем з ліквідністю. Власники і менеджмент намагалися врятувати банк, шукаючи інвестора. Пошук інвестора, який міг би надати фінансову підтримку банку, не дав очікуваних результатів. Все це призвело до неплатоспроможності банку", - заявила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Дані статистичної звітності свідчать, що в банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами. Загальна сума невиконаних зобов'язань станом на 9 грудня становила 32,1 млн гривень, або 5,3% від зобов'язань.

Відзначимо, банк "Софійський" відноситься до четвертої групи банків (невеликі).

Нагадаємо, Національний банк України прийняв рішення ліквідувати і відкликати ліцензію банку "Фінанси та Кредит".