ua en ru

НБУ привів проміжну фінзвітність банків у відповідність до міжнародних стандартів

НБУ привів проміжну фінзвітність банків у відповідність до міжнародних стандартів Фото: НБУ

Постанова набирає чинності з 1 грудня 2015 року

Правління Національного банку України (НБУ) 18 серпня 2015 року прийняло постанову № 540 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 жовтня 2011 року № 373", якою затверджені зміни до постанови правління НБУ від 24 жовтня 2011 року №373 та до інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Постановою приведено проміжну (квартальну) фінансову звітність у відповідність до вимог міжнародного стандарту фінансової звітності (МСФЗ) 34 "Проміжна фінансова звітність".

Відтепер форми проміжної фінансової звітності відповідатимуть річній, що полегшить порівняння інформації у фінансовій звітності за різні періоди. Так, наприклад, у проміжну фінансову звітність у паперовому вигляді додатково включатимуться ще дві форми: проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі та проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів.

Зазначається, що постанова набирає чинності з 1 грудня 2015 року, тобто банки починаючи з І кварталу 2016 року будуть складати квартальну фінансову звітність за новими вимогами.

До зазначеної дати банкам необхідно організувати роботу з доопрацювання бізнес-процесів для переходу на відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ, а також доопрацювати відповідні програмні комплекси.

Нагадаємо, НБУ встановлює правила захисту інформації для банківських установ.