ua en ru

НБУ пропонує Раді ухвалити закон про реструктуризацію частини валютних кредитів

Національний банк України пропонує Верховній Раді України прийняти законопроект № 0939 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню)". Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарєва під час представлення у Верховній Раді вето Президента на закон №1610, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо парламенту в найкоротші терміни розглянути проект закону про внесення змін до Податкового кодексу в частині реструктуризації кредитних заборгованостей в іноземній валюті в гривню № 0939. Ми закликаємо прийняти його, а також визнати таким, що втратив чинність закон про мораторій на відчуження житла", - сказала Гонтарєва.

Зазначимо, що автором цього законопроекту є народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Руслан Князевич.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому проект закону № 1610 "Про внесення змін в закон України "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" щодо посилення захисту прав позичальників". За відповідне рішення проголосували 290 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Проте 15 січня 2015 р. Президент України Петро Порошенко застосував право вето до цього закону.