ua en ru

НБУ підписав угоду про валютний своп з Народним банком Китаю

НБУ підписав угоду про валютний своп з Народним банком Китаю Фото (НБУ) : НБУ підписав угоду про валютний своп з Народним банком Китаю

Угоду підписано на суму до 54 млрд грн і 15 млрд китайських юанів

Сьогодні, 15 травня 2015 р., під час засідання клубу голів центральних банків країн Центральної Азії, Чорноморського регіону та Балкан у Шанхаї відбулося підписання головами центральних банків України та Китайської Народної Республіки, Валерією Гонтаревою та Чжоу Сяочуанем, Двосторонньої угоди про валютний своп для валют китайський юань/гривня на суму до 54 млрд грн та 15 млрд китайських юанів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Ця угода є надзвичайно важливою для наших країн - стратегічних партнерів та сприятиме економічному розвитку обох держав. Кошти, отримані за угодою, можуть бути використані на фінансування торгових операцій та прямих інвестицій між двома країнами", - зауважила Валерія Гонтарева.
Вона додала, що практичне втілення домовленостей про валютний своп дає змогу зменшити тиск на валютний курс з боку імпортерів та допомагає у стабілізації вітчизняного грошово-кредитного ринку.

Нова угода строком на три роки набере чинності з 23 червня 2015 р.

Нагдаємо, Валерія Гонтарєва перебуває у відрядженні в Китаї.