ua en ru

НБУ планує дозволити покупку валюти на міжбанку день у день

НБУ планує дозволити покупку валюти на міжбанку день у день Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Таким чином, планують надати можливість розвиватися фінансовим ринкам

Національний банк України планує дозволити покупку валюти на міжбанківському валютному ринку день у день. Про це повідомляє прес-служба нацрегулятора.

"НБУ має намір провести лібералізацію валютного регулювання у частині лімітів банків на покупку валюти. Зараз ліміт по позиції стримує участь комерційних банків на валютному ринку, тому після здійснення цих дій, збільшить ліквідність ринку і, відповідно, стане можливим скорочення нормативу обов'язкового продажу валюти. Національний банк планує скасувати вимогу про завчасне перерахування коштів під покупку валюти на міжбанківському валютному ринку на окремий рахунок (режим Т + 1). Таким чином, основним ис точником інформації для прийняття рішень по інтервенцій НБУ, тому, стане поточний ринковий курс гривні і його коливання. У майбутньому це повинно привести до скорочення кількості валютних аукціонів і частого використання інтервенції у формі запиту кращого курсу", - зазначено в повідомленні прес-служби.

Таким чином, планують надати можливість розвиватися фінансовим ринкам, які, у свою чергу, сприятимуть стабілізації і зниженню інфляції.

Нагадаємо, раніше Національний банк України дозволив банкам видавати кредити в гривні під заставу іноземної валюти.