ua en ru

НБУ відкликає ліцензію "Енергобанку"

НБУ відкликає ліцензію "Енергобанку" Фото: "Енергобанк" буде ліквідовано

Це рішення - продовження кроків регулятора щодо процедури виведення банку з ринку

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії "Енергобанку" і ліквідацію цієї фінустанови. Повідомлення про це розміщено на сайті регулятора.

Рішення про ліквідацію банку з тало продовженням процедури виведення "Енергобанку", визнаного раніше неплатоспроможним, з ринку.

У повідомленні Нацбанку йдеться, що "після віднесення банку до категорії проблемних для стабілізації ситуації керівництво НБУ неодноразово проводив зустрічі з керівниками та потенційними інвесторами "Енергобанку". Одночасно Національному банку України не було подано прийнятних і переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення банку".

Зазначимо, за класифікацією НБУ на 1 січня 2015 р. банк "Енергобанк" займає 68 місце і відноситься до третьої групи банків (середні).

Нагадаємо, що після визнання НБУ "Енергобанку" неплатоспроможним, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оголосив про введення в банк тимчасової адміністрації з 13 лютого до 12 травня 2015 р., термін роботи якої потім було продовжено до 11 червня 2015 р.