ua en ru

НБУ обговорює процедуру відновлення репутації керівництва банків-банкрутів

НБУ обговорює процедуру відновлення репутації керівництва банків-банкрутів Фото: Національний банк України

На власників збанкрутілих банків ця процедура поширюватися не буде

Національний банк України (НБУ) провів зустріч з представниками банківських асоціацій, на якій обговорювався проект концепції відновлення репутації банкірів, що могли незаслужено постраждати від заборони займати керівні посади в банках після управління збанкрутілими банками. Про це директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Леонід Антоненко написав на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться про те, що після прийняття Нацбанком у червні цього року рішення про жорстку оцінку ділової репутації банкірів, колишнє керівництво банків-банкрутів не може прийти на керівну посаду в інший банк протягом трьох чи десяти років. Проект відновлення репутації тих, хто постраждав на думку банківського співтовариства незаслужено, як раз і обговорювалося. "Основні питання для подальшого публічного обговорення: механізми встановлення думки "банківського співтовариства" і формальні критерії для формування громадської думки", - написав Л. Антоненко.

За його словами, в планах асоціацій банків зараз продумати регламент галузевої конференції, на якій буде обраний представницький орган, що включає голів правлінь та наглядових рад банків. Цей орган буде займатися подачею клопотання НБУ про відновлення зіпсованої репутації банкірів "за яких банківське співтовариство може поручитися". При цьому, остаточне рішення по репутації тих чи інших банкірів буде залишатися за регулятором і наглядовий комітет НБУ може відхилити клопотання.

"Нацбанк прийняв рішення не поширювати процедуру відновлення репутації на власників збанкрутілих банків. В цьому питанні ми мислимо однаково з МВФ", - підсумував Л. Антоненко.

Также думаем, как восстановить доверие к банкирам, чья репутация считается испорченной вследствие работы в банках-банкро...

Posted by Leonid Antonenko on 7 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ пом'якшив валютні обмеження, зокрема, збільшивши обсяг видачі готівки у валюті до 20 тис. грн. в добу.