ua en ru

НБУ призначив перший аукціон з продажу ОВДП на 8 грудня

НБУ призначив перший аукціон з продажу ОВДП на 8 грудня Фото: Національний банк України

Облігації виставлять на біржах "Перспектива" і ПФТС

Національний банк України (НБУ) призначив проведення першого аукціону з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 8 грудня 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

Повідомляється, що перший аукціон з продажу НБУ облігацій внутрішньої державної позики пройде на торгових майданчиках фондових бірж "Перспектива" і ПФТС 8 грудня 2015 року. На продаж буде виставлено ПДВ-ОВДП UA4000185557 (дата остаточного погашення 22.07.2019). Стартова ціна цінних паперів і їх кількість, що пропонується до продажу, умовами аукціону не встановлюється.

У ході аукціону учасники торгів будуть мати можливість запропонувати НБУ свої умови купівлі ОВДП, подаючи конкурентні заявки. Заявки учасників аукціону задовольняються, починаючи з найвищої ціни. Розрахунки за результатами аукціону відбуваються за принципом "поставка цінних паперів проти оплати" у день проведення аукціону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ буде проводити аукціони на біржах для операцій з борговими цінними паперами, щоб врегулювати механізми купівлі та продажу держоблігацій і облігацій міжнародних організацій.