ua en ru

Борисенка призначено в. о. заступника голови Нацбанку

Борисенка призначено в. о. заступника голови Нацбанку Фото: новий в.о. голови Нацбанку Роман Борисенко

Раніше Борисенко обіймав посаду директора Департаменту персоналу Нацбанку

У результаті відкритого відбору кандидатів на посаду заступника голови Національного банку України (фінансово-адміністративний блок) у конкурсі переміг Роман Борисенко. Раніше Борисенко очолював Департамент персоналу Нацбанку. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як йдеться у повідомленні, до виконання своїх обов'язків Борисенко приступив 25 серпня 2016 року. У його веденні фінансово – адміністративні питання. Рішення про призначення на посаду має бути затверджене Радою НБУ, формування якої очікується найближчим часом.


В рамках подальшої трансформації Національного банку відбулися наступні зміни організаційної структури регулятора:

- Управління стратегії реформування банківської системи та Управління процесного менеджменту реорганізовано в Департамент стратегії реформування, які підпорядковані голові НБУ. Цей департамент очолив Михайло Видякин.

- Управління європейської інтеграції і міжнародних програм (керівник - Володимир Кучин) увійшло в блок монетарної стабільності на чолі з чинним заступником голови НБУ Дмитром Сологубом.

- Департамент персоналу увійшов у фінансово-адміністративний блок (керівник буде визначено за результатами відкритого відбору кандидатів).

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Довідка:

Роман Борисенко народився 20 червня 1978 року у м. Шостка Сумської області. Він закінчив Українську академію банківської справи за спеціальністю "Банківська справа" та здобув кваліфікацію економіста. Вільно володіє англійською мовою.

Вся трудова діяльність Романа Борисенко пов'язана з роботою у банківській системі. З 2001 до 2014 року працював у банку "Аваль", пройшов трудовий шлях від економіста до заступника директора департаменту - начальника управління департаменту персоналу.

З серпня 2014 року і досі Роман Борисенко очолював Департамент персоналу Національного банку України. З грудня по липень 2014 2015 Роман Борисенко входив у склад Правління НБУ.

Нагадаємо, раніше експерт Анатолій Дробязко висловив думку про те, що "маніпуляції" з кандидатами в Раду НБУ пов'язані з критикою дій регулятора.