ua en ru

НБУ має намір продовжити коригування офіційного курсу валют

Національний банк має намір коригувати офіційний курс валют в залежності від ситуації на валютному ринку.

Національний банк України (НБУ) має намір коригувати офіційний курс валют в залежності від ситуації на валютному ринку. Про це на брифінгу повідомила директор генерального департаменту депозитно-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ми встановили такий курс на ринку. Максимально ми будемо витримувати позиції, щоб йти в цьому напрямку. Є ринок, є бізнес, який бачить курс", - заявила Щербакова.

Нагадаємо, 6 лютого НБУ вперше за 1,5 року змінив офіційні курси валют, знизивши зокрема, курс гривні до долара на 71,5 коп. з 7,9930 UAH/USD до 8,7080 UAH/USD.

Зазначимо, сьогодні міжбанк відкрився падінням долара на 28 копійок і євро на 32 копійки. За даними компанії "Інтербізнесконсалтинг", торги по долару відкрилися в діапазоні 8,5000-8,6000 грн/дол., євро - 11,5235-11,6610 грн/євро, рубль - 0,2450-0,2478 грн/рубль.

Звернемо увагу, що коригування офіційного курсу валют щодо ситуації на ринку відповідає одному з ключових вимог Міжнародного валютного фонду. Так, МВФ вимагав від України плаваючого курсу гривні для відновлення співпраці. Крім того, МВФ вимагав від української влади проведення ряду реформ, серед яких підвищення комунальних тарифів, а також урізання соціальних статей бюджету, особливості зарплат бюджетників і пенсій.