ua en ru

НБУ почне впроваджувати Базельські принципи в банківський нагляд до кінця березня

НБУ почне впроваджувати Базельські принципи в банківський нагляд до кінця березня Фото: Національний банк України

Технічну допомогу в імплементації принципів здійснює Світовий банк

Імплементація основних Базельських принципів у стандартах банківського нагляду Національного банку України (НБУ) розпочнеться ще до кінця березня поточного року. Повідомлення про це регулятор розмістив на своїй офіційній сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що заступник глави НБУ Владислав Рашкован та в. о. заступника голови Катерина Рожкова провели чергову зустріч з представниками Світового банку в рамках проекту роботи над проектом щодо приведення стандартів банківського нагляду НБУ у відповідність до Базельських принципів.

Зокрема, Світовий банк надає технічну допомогу в реалізації проекту з імплементації згаданих принципів. Цей напрямок є ключовим у трансформації банківського нагляду НБУ.

Метою проекту, за даними НБУ, є проведення самооцінки відповідності системи банківського нагляду регулятора основним Базельським принципам ефективного банківського нагляду. За результатами оцінки буде визначена наближеність до 29 Базельських принципів нормативно-правової бази та практики банківського нагляду, що використовується в Україні. Самооцінка проводиться за 231 обов'язковим і 16 додатковим критеріям.

Заступник Голови НБУ Владислав Рашкован та в. о. заступника Голови Катерина Рожкова провели чергову зустріч з місією Світ...

Опубліковано Національний банк України 1 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ погіршив прогноз зростання ВВП в 2016 році.