ua en ru

НБУ, Мінфін та МВФ переглянуть положення меморандуму щодо реструктуризації кредитів в інвалюті

НБУ, Мінфін та МВФ переглянуть положення меморандуму щодо реструктуризації кредитів в інвалюті Фото: НБУ

Про це повідомив перший заступник глави НБУ Олександр Писарук

Національний банк України (НБУ), Міністерство фінансів та Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянуть положення Меморандуму щодо реструктуризації споживчих кредитів в інвалюті. Про це повдомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк та Міністерство фінансів разом з Міжнародним валютним фондом найближчим часом мають намір переглянути положення Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках реалізації програми за Механізмом розширеного фінансування та внести до нього відповідні зміни, які будуть корелюватися з досягнутими результатами перемовин", - повідомив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук в ході наради з банкірами з посиланням на підсумки переговорів з МВФ з питання реструктуризації іпотечних кредитів фізичних осіб в іноземній валюті із застосуванням механізму, запропонованого найбільшими банками та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ).

Нагадаємо, директор Департаменту банківського нагляду НБУ Катерина Рожкова заявила, що динаміка реструктуризації валютних кредитів в Україні позитивна.