ua en ru

НБУ змінив порядок міжбанківського переказу грошей в гривні

НБУ змінив порядок міжбанківського переказу грошей в гривні Фото: Національний банк України

Регулятор спростив відкриття коррахунків банків в Нацбанку

Національний банк України (НБУ) змінив інструкцію щодо міжбанківського переказу грошей з України в національній валюті. Відповідну постанову № 994 було прийнято 30 грудня 2015 року. Зміни набувають чинності з 5 січня 2016 року, повідомляє прес-служба Нацбанку.

У повідомленні говориться, що відповідна постанова спрощує порядок відкриття кореспондентських рахунків банків у НБУ. А саме, передбачено самостійне одержання Нацбанком даних про банк в електронній формі через офіційний веб-сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юросіб та фізосіб-підприємців.

У постанові також визначено порядок списання в безспірному порядку заборгованості банку перед НБУ, основаної на здійсненому рефінансуванні, з кореспондентських рахунків банку-боржника, відкритих в інших банках.

Крім того, виключені норми ведення кореспондентських рахунків банком головним управлінням регулятора по місту Києву і Київській області та функціонування автоматизованих робочих місць територіальних управлінь НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вступили в силу посилені вимоги НБУ до пунктів обміну валют.