ua en ru

НБУ готовий виконувати держзамовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими спецелементами захисту

Національний банк України (НБУ) готовий виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими спеціальними елементами захисту. Про це заявив голова Національного банку України Ігор Соркін, повідомляє прес-служба НБУ.

"Враховуючи, що підприємства Національного банку України мають усе необхідне обладнання і оснащені передовими технологіями, а також мають величезний досвід в організації виготовлення друкованої продукції, яка повинна мати особливі технічні характеристики і високий ступінь захисту від підробки, ми з упевненістю констатуємо свою готовність виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими елементами захисту", - зазначив Соркін.

Крім того, він зазначив, що прийняття закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів і бланків, які вимагають використання спеціальних елементів захисту" від 4 липня 2013 р. також сприятиме виготовленню документів в умовах закінченого циклу виробництва.

"Метою прийняття закону є забезпечення контролю держави за виготовленням, ціноутворенням та обігом документів суворої звітності, що значно зменшить їх вартість і збільшить доходи до державного бюджету", - зазначив голова НБУ.

Як відзначають в НБУ, закон створює правові підстави для можливостей друку бланків документів, що вимагають використання спеціальних елементів захисту, на державних підприємствах, що входять до сфери управління НБУ.