ua en ru

НБУ має відмінити перевірки митних декларацій при зовнішньоекономічних операціях банків та їх клієнтів, - УКБС

Національний банк України (НБУ) має відмовитись від перевірки митних декларацій, яка створює ускладнення у діяльності банківських установ та їх клієнтів при здійсненні зовнішньоекономічних операцій з іноземною валютою. Таку думку висловили експерти асоціації "Український кредитно-банківський союз" (УКБС), передає прес-служба УКБС.


"НБУ має відмовитись від перевірки митних декларацій та узгодити вимоги різних своїх нормативних актів... Це зменшить кількість документів, які подаються клієнтами до уповноваженого банку, та дозволить повноцінно запровадити систему електронного декларування товарів, - зауважила генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Крім того, буде спрощено умови здійснення підприємцями зовнішньоекономічної діяльності та покращено позиції національної економіки у міжнародному рейтингу сприятливості ведення бізнесу".

Читайте також: НБУ зобов'язав клієнтів банків купувати валюту для розрахунків за кожним зовнішньоекономічним договором

Зазначимо, відповідно до інструкції НБУ про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, одним із документів, що використовується банком для здійснення контролю за експортними, імпортними операціями клієнтів, є вантажна митна декларація, яка підлягає збереженню у справі клієнта протягом нормативно визначеного строку.