ua en ru

Прокуратура назвала ім'я підозрюваного в розтраті топ-менеджера "Укрпошти"

Прокуратура назвала ім'я підозрюваного в розтраті топ-менеджера "Укрпошти" Фото: Олександр Кліонський залишався в керівництві компанії з часів Януковича

Ним виявився Олександр Кліонський, якого раніше вже звинувачували у корупційних злочинах

Топ-менеджером "Укрпошти", якого підозрюють у розтраті понад 1,1 млн гривень державних коштів, виявився Олександр Кліонський, якого раніше вже звинувачували у корупційних злочинах. Про це повідомив начальник відділу прокуратури Києва Олександр Кравець в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Наразі вручено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Воно буде розглядатися в понеділок у Шевченківському районному суді м. Київ", - зазначив Кравець.


При цьому він зауважив, що Кліонський підозрюється за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), а санкціями цієї статті передбачається від 7 до 12 років позбавлення волі.

Зазначено, що Олександр Кліонський був одним із керівників держпідприємства "Укрпошта", який залишався в керівництві компанії з часів Януковича. Його підозрювали в організації на "Укрпошті" тендерів із підставними компаніями і за завищеними цінами.

Нагадаємо, сьогодні прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому в. о. директора з технічної політики "Укрпошти" за фактом розтрати державних коштів під час закупівлі в розмірі 1,1 млн гривень.