ua en ru

Названо фірму-підрядника установки турбін Siemens у Криму

Названо фірму-підрядника установки турбін Siemens у Криму Фото: Siemens (flickr.com/surber)

Це - російська компанія ЗАТ "Интеравтоматика", в якій Siemens володіє 45,7% акцій

Однією з компаній, яка бере участь у монтажі і в введенні в експлуатацію поставлених в обхід санкцій до Криму газових турбін для електростанцій, є російська компанія ЗАТ "Интеравтоматика", в якій Siemens володіє 45,7% акцій. Про це з посиланням на три джерела, близьких до проекту, повідомляє Reuters.

Зокрема представник Siemens, відповідаючи на питання про передбачувану участь "Інтеравтоматики" в проекті будівництва електростанцій у Криму, зазначив, що німецька компанія продовжує дотримуватися своєї позиції про непричетність до цього проекту на півострові.

"Ми розслідуємо участь "Інтеравтоматики" в запуску газових турбін і будь-яких інших послуг, і, якщо це буде доведено, ми зробимо всі необхідні і доступні заходи, щоб якомога швидше припинити таку діяльність", - йдеться у відповіді німецької компанії.

На сайті "Інтеравтоматики" вказано, що компанія займається розробкою і впровадженням автоматизованих систем управління технологічними процесами "під ключ". Впроваджуються системи, засновані на застосуванні засобів контролю й управління, що випускаються концерном Siemens або по його ліцензії, наголошено на сайті.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні повідомлялося, що Росія поставила до Криму газові турбіни, вироблені компанією Siеmens, всупереч санкціям Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям поставку на півострів енергетичних технологій. Siеmens заявила, що не постачала турбіни в Крим, однак створила робочу групу, яка займеться розслідуванням повідомлень про постачання на анексований Росією український півострів газових турбін компанії.