ua en ru

Назване можливе джерело витоку документів ЦРУ в WikiLeaks, - Reuters

Назване можливе джерело витоку документів ЦРУ в WikiLeaks, - Reuters Фото: ЦРУ

Спецслужби перевіряють, хто з працюючих на ЦРУ за договором, міг мати доступ до цих матеріалів

Секретні документи ЦРУ про злом електронних гаджетів могли потрапити в WikiLeaks завдяки цивільним службовцям, які працюють на спецслужби за договором. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела в ЦРУ.

Так, у кінці минулого року спецслужби запідозрили, що стався витік секретних даних. Ці побоювання підтвердилися на цьому тижні, коли WikiLeaks опублікувала більш 8700 документів, з яких випливало, що у спецслужб була глобальна програма злому гаджетів, в тому числі iPhone, а також пристроїв на ОС Android і Windows.

Відзначається, що зараз спецслужби перевіряють, хто з цивільних службовців, які працюють на ЦРУ за договором, міг мати доступ до секретних матеріалів. Перевіряються їх паролі, листування по електронній пошті, що може допомогти у встановленні винного.

Підкреслюється, що версія про контрактників є переважаючою в порівнянні з припущенням про те, що архів був зламаний російськими хакерами. Джерело Reuters пояснив це тим, що російські спецслужби спочатку спробували б використовувати документи в своїх інтересах, а вже потім відправили їх на публікацію.

Нагадаємо, в Сполучених Штатах Америки відкрито розслідування публікації порталом WikiLeaks документів Центрального розвідувального управління.