ua en ru

Названий проект-переможець меморіалу Героїв Небесної сотні

Названий проект-переможець меморіалу Героїв Небесної сотні Фото: Петро Порошенко (прес-служба президента України)

Порошенко відзначив символічність перемоги українського проекту

Конкурсна комісія представила переможця та двох фіналістів, які працювали над проектами майбутнього меморіалу Героїв Небесної сотні. Про це заявив голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє 112 Україна.

Зокрема, повідомляється, що проект-переможець був розроблений у Львові архітекторами Іриною Волинець і Марією Піцик.

"Журі одноголосно погодився з позицією, що він є найкращим проектом", - сказав Зауэрбух.

"Переможцем є ескіз, де алея розділена на дві частини. На зображенні Майдан, це щось на зразок інтерфейсу Майдану. Тут є алея, вимощена бруківкою, де відбувалися події на пагорбах. Є простір, закладену в цей пагорб для того щоб створити арку. Перед цією аркоподобной стіною об'єднувалися всі тимчасові і спонтанні монументи, які б об'єдналися в одному місці. Це місце пам'яті, це місце, де можна прийти, покласти квіти, запалити свічки, де можна побути разом, об'єднатися", - зазначив голова журі конкурсу "меморіал Героїв Небесної сотні" Бенжамін Хоссбах.

Крім того, голова журі зазначив, що третя частина більше схожа на парк.

"Там є алея, оскільки це буде пішохідна зона, там не буде транспортної. Це буде вулицею, уздовж якої з обох сторін будуть висаджені дерева. І знову ж будуть тимчасові монументи, які будуть символічно і гармонійно вписані в загальну картину цього меморіалу. Так само буде висаджено парк, який щовесни буде процвітати і буде символом відродження, створювати відповідний настрій у відвідувачів, що буде підштовхувати до роздумів про коріння тих подій", - розповів він.

У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що важлива перемога саме українського проекту.

"Дуже символічно, що переміг український проект", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав Закон про забезпечення будівництва меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.