ua en ru

Названо кандидата на посаду нового голови "Укрзалізниці"

Найбільш вірогідною кандидатурою на пост генерального директора "Укрзалізниці" вважається Борис Остапюк, який вже обіймав посади в керівництві залізничної галузі і двічі був звільнений за грубе порушення трудових обов'язків.

Така інформація з'явилася після сьогоднішнього повідомлення про звільнення генерального директора "Укрзалізниці" Сергія Болоболіна.

Також сьогодні начальник головного управління кадрів та соціальної політики "Укрзалізниці" Михайло Головацький заявив, що йому надходять дзвінки від "пана Остапюка", який бачить себе новим главою "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що Борис Остапюк раніше вже обіймав посади в керівництві ж/д галузі в 2005-му, 2007-му та і 2010-му роках.

У 2005 році Остапюк був призначений заступником генерального директора УЗ, а 2006 році був звільнений з формулюванням "за грубе порушення трудових обов'язків". Тоді його звинувачували у введенні системи знижок на тарифи на перевезення вантажів експедиторської компанії, пов'язаної з представниками БЮТ. У 2007 році Остапюк знову виявився замішаним в корупційний скандал через надання приватній компанії "Інтертранс" максимальної знижки на перевезення серед усіх учасників галузі.

У 2010 році Борис Остапюк був призначений на посаду начальника Донецької залізниці.

Варто відзначити, що це призначення проводилося в екстреному порядку, з міркувань близькості до Кабміну , головою якого в той момент була Юлія Тимошенко. Такі зміни стали несподіванкою для співробітників Донецької залізниці.

З цієї посади Остапюк був звільнений через чотири місяці з формулюванням "за грубе порушення трудових обов'язків". Причиною стала невиплата заробітної плати колективу.

Нагадаємо, сьогодні, 6 березня 2014 року, генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін повідомив про прийняте рішення піти зі своєї посади після розмови з міністром інфраструктури Максимом Бурбаком.