ua en ru

Призначення голови ДФС не повинно проходити за квотним принципом, - "Депутатський контроль"

Призначення голови ДФС не повинно проходити за квотним принципом, - "Депутатський контроль"

Члени міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль", народні депутати Максим Поляков, Віктор Романюк, Євген Дейдей (фракція "Народний фронт"), Тетяна Острикова (фракція "Самопоміч"), парламентарій Георгій Логвінський і глава секретаріату МДО Вадим Руденко оголосили про початок жорсткої боротьби з корупцією і контрабандою в Одесі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Депутатського контролю".

"Повинен констатувати, що держслужбовці Одеси працюють під запити бізнесу і контрабандистів. І вже завтра "Депутатський контроль" озвучить прізвища, суми, групи товарів та кількість нелегальних контейнерів в Одесі", - сказав Поляков.

Нардеп Тетяна Острикова заявила, якби митниця працювала належним чином і без корупційних схем, Україна мала б ще один бюджет і тоді б парламенту не довелося приймати принизливі для населення закони.

За словами Логвинского, необхідно знайти можливість законодавчого врегулювання, щоб була можливість для бізнесу працювати чесно, і щоб кримінальна відповідальність для корупціонерів була вище хабара, яку він отримує.

Глава секретаріату МДО "Депутатський контроль" Вадим Руденко впевнений, що корупція - це не просто головна, а єдина проблема в Україні. "В індексі сприйняття корупції Transpаrency International за останні 13 років ми впали з 85, 142 місце, тобто майже на 60 позицій до рівня Уганда, Зімбабве і Конго. Але ми віримо що вихід є", - сказав він.