ua en ru

Призначення Арбузова координатором відносин з країнами СНД допоможе Україні наростити експорт, - експерти

Призначення першого віце-прем'єра Сергія Арбузова національним координатором України з питань співробітництва в рамках СНД допоможе нашій країні наростити експорт в країни - члени цього об'єднання, вважають експерти.

«Призначення координатором співробітництва з СНД першого віце-прем'єра Сергія Арбузова може активізувати цей напрямок», - сказав директор української філії країн СНД Володимир Корнілов. При цьому, на його думку, більш перспективний діалог з окремими структурами в СНД, а не з усією організацією - в цілому.

Заступник гендиректора Центру міжнародних і порівняльних досліджень Олег Грицаєнко впевнений, що Україна вибрала оптимальну для себе форму співпраці з Митним союзом - статус спостерігача. «Україна буде брати участь у рамках засідань органів Митного союзу, спостерігати за процесом прийняття рішень. Навіть якщо вона не матиме права голосу, то, знаючи заздалегідь, яке законодавство буде прийматися, які обмежувальні заходи будуть застосовуватися, Україна зможе навіть в рамках неформальних консультацій вживати заходів. І тоді ми вже не будемо несподівано ставати учасниками ситуацій заборони ввезення цукерок, сиру і т.д.», - підкреслив Грицаєнко.

Нагадаємо, 25 березня Президент Віктор Янукович за узгодженням з Кабміном, призначив першого віце-прем'єра Сергія Арбузова національним координатором з питань співпраці в рамках СНД.