ua en ru

Назарбаєв закликав Обаму до більш активної участі у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Назарбаєв закликав Обаму до більш активної участі у врегулюванні конфлікту на Донбасі Джерело фото:twitter.com/Капитал.kz

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв закликав Президента США Барака Обаму до більш активної участі у врегулюванні конфлікту на сході України. Про це йшлося у їх телефонній розмові, передає прес-служба казахського лідера.

"Президент Казахстану висловив прохання на адресу свого американського колеги про більш активному підключенні до пошуку компромісу з українського питання", - сказано в повідомленні.

Назарбаєв також проінформував Обаму про те, що він особисто займається цим питанням, який може вирішитися шляхом переговорів на рівні глав України, Росії, Німеччини та Франції.

Крім того, Президент Казахстану зазначив, що економічні санкції відносно Росії впливають і на центрально-азіатський регіон.

У свою чергу Обама запевнив Назарбаєва, що є прихильником дипломатичного вирішення ситуації в Україні, підкресливши, що для цього, в першу чергу, необхідно виконання мінських домовленостей.

Зазначимо, Назарбаєв виступає за зустріч у "нормандському форматі" в Астані в кінці січня.

Нагадаємо, напередодні Барак Обама і Президент Франції Франсуа Олланд виступили за збереження санкцій проти Росії.